Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، صبح زود یکی از روزها بود که تعدادی سگ ولگرد با پارس کردن و دویدن، مسیری را در یکی از شهرک‌های شهر آبیک طی می‌کردند که بعد از عبور از یک فضای زیر دکل فشار برق قوی به سمت مسیر ماشین‌رو رسیدند به دلیل اینکه از آنها کمی دور بودم توانستم عکسی بگیرم که یک دفعه متوجه شدم با سر و صدای زیاد به سمت خودرویی دویدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان لحظه این فکر به ذهنم خطور کرد که اگر به جای خودروی در حال حرکت که سگ‌ها پشت سر آن می‌دویدند شهروندان آبیکی در آن مسیر بودند چه اتفاقی برای آنان می‌افتاد و چه کسی پاسخگوی حادثه تلخ و ناگوار می‌شد.

روز دیگری هم در مسیری در حال پیاده‌روی بودم که خانمی از دور به من اشاره کرد و پرسید مسیرت همین مسیری است که دارید می‌آیید که پاسخش را دادم و نزدیک شدم و علت را جویا شدم.

این خانم که قصد داشت به کوچه پایینی به منزل پدرش که بیمار بود و برایش غذا درست کرده بود، برود از ترس وجود سگی که در سر کوچه بود نمی‌توانست برود که همراهی‌اش کردم و سر کوچه پدرش رساندم و از من تشکر کرد و رفت.

نمونه‌هایی از این دست در شهر آبیک بسیار است و بارها شهروندان در فضای حقیقی و مجازی خواستار جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های ولگرد و بلاصاحب شده‌اند که بهانه‌ای شد تا موضوع را از مسئولان شهرستان آبیک پیگیری کنیم.

جمع آوری سگهای ولگرد نیازمند نظارت قوی بر پیمانکاران است

حامد فتوحی فرماندار شهرستان آبیک در گفت و گو با خبرنگار فارس در قزوین با بیان اینکه وضعیت جمع آوری و ساماندهی سگهای ولگرد در این شهرستان خیلی مناسب نیست، اظهار می کند: شهرداریها در خصوص جمع آوری سگهای ولگرد تکلیفی دارند و مقرر شده بود شهرداری آبیک بر تعداد پیمانکاران این موضوع بیفزاید.

وی می افزاید: در بحث بودجه،  برای جمع آوری سگهای ولگرد تا آن جا که بتوانیم و قانون دست ما را باز بگذارد به شهرداری آبیک مساعدت می شود.

طبق اذعان فرماندار شهرستان آبیک؛ جمع آوری سگهای بلاصاحب بیشتر نیازمند نظارت قوی مدیریت شهری بر پیمانکارانی است که این کار را بر عهده دارند. بررسی ها نشان می دهد باید نظارت لازم، بهتر و بیشتری باید بر عملیات زنده گیری و جمع آوری سگهای ولگرد صورت گیرد؛ طرحی برای جمع آوری سگهای ولگرد از سوی شهرداری آبیک به کمیته انطباق آورده شده بود که اشکالاتی داشت و مقرر شد دوباره طرح آماده و در کمیته انطباق آورده شود تا مشخص کنیم چه اقدامی می توانیم انجام دهیم.

فتوحی بیان می کند: باید مولفه هایی وجود داشته باشد که بتوان نظارت های دقیق تر و قوی تر بر فرایند زنده گیری و انتقال آنها به کمپ انجام داد و این فرایند را به واقعیت نزدیکتر کرد.تنها راه، زنده گیری سگهای ولگرد است و فرایند دیگری وجود ندارد و باید فرایند نظارت مشخص و معلوم باشد.

به گفته وی، برای بررسی وضعیت سگهای ولگرد و ساماندهی و جمع آوری مطلوبتر آنها در فرمانداری شهرستان آبیک، جلسه برگزار خواهد شد.

فرماندار شهرستان آبیک یادآور می شود؛ از زمان حضور در این شهرستان به شهرداری تاکید شده که روزهای حضور پیمانکار جمع آوری سگهای ولگرد را در هفته افزایش دهد، از طرفی نسبت به افزایش تعداد پیمانکاران این مهم هم اقدام شود.

شهرداری برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد نیازمند حمایت مالی است

علی ساریجلو رئیس شورای شهر آبیک با بیان اینکه وجود سگ‌های ولگرد و بلاصاحب در کشور معضلی شده که فقط مختص آبیک نیست، در گفت و گو با خبرنگار فارس در قزوین می‌گوید: با توجه به موقعیت جغرافیایی آبیک و وجود روستاهای بسیار در جوار این شهر و نزدیک به بافت شهری، وجود سگ‌های ولگرد در آبیک مستثنا نیست گرچه از نظر تعداد آماری نسبت به شهرهای دیگر استان قزوین شرایط وضعیت بهتری داریم.

وی به جمع‌آوری سگ‌های ولگرد هفته‌ای چهار روز توسط یک پیمانکار اشاره و می‌افزاید: این پیمانکار نسبت به جمع‌آوری سگ‌های ولگرد از طریق زنده‌گیری اقدام و به کمپ واقع در کرج منتقل و در آنجا نگهداری می‌شوند.

این عضو شورای شهر آبیک با اشاره به تصویب مصوبه‌ای در پارلمان محلی مبنی بر أخذ پیمانکار دیگری برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد بیان می‌کند: بودجه پیش‌بینی شده برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد پاسخگوی انجام این کار نیست و از توان و ظرفیت شهرداری آبیک خارج است چرا که بار مالی زیادی دارد.

ساریجلو بر این نظر است با توجه به اینکه شهرداری آبیک درآمد پایدار ندارد، اختصاص مالیات بر ارزش افزوده نسبت به سال 1400، نصف شده و ساخت و ساز هم راکد است و عوارض زیادی عاید شهرداری نمی‌شود؛ از سویی تعداد سگ‌های ولگرد هم افزایش یافته که باید گفت جمع‌آوری سگ‌های ولگرد از توان شهرداری در حال خارج شدن است.

به گفته وی به غیر از بودجه لحاظ شده و خارج از آن، از محل دیگر هم بودجه برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد تامین و نسبت به اجرای این مهم اقدام می‌شود و اگر کوتاه بیاییم و برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد اقدام نکنیم تعدادشان بیش از تعداد موجود خواهد شد.

اینکه شنیده و گفته می‌شود از شهرهای دیگر هم سگ‌های ولگرد در شهر آبیک تخلیه و رها می‌شوند، دور از ذهن و بعید نیست که خود این موضوع یک معضل محسوب می‌شود؛ از سویی غذا دادن شهروندان به این حیوان سبب می‌شود در شهر جا خوش کنند و جمعیت آنها با زاد و ولد بیشتر شود.

رئیس شورای شهر آبیک این مطلب را هم اذعان می‌کند که به محض گزارش یا مشاهده و تماس در خصوص سگ بیمار، خارج از ورود پیمانکار نسبت به جمع‌آوری آن اقدام می‌شود.

ساریجلو بر ارائه راهکارهای مناسب از سوی استانداری قزوین برای سامان‌ بخشی به وضعیت سگ‌های ولگرد و جمع‌آوری آنها و حمایت از شهرداری را برای برخورد با این معضل ضروری ذکر و اذعان می‌کند: نیازمند دستورالعمل قوی و به روز در این زمینه هستیم که وجود کمپ بزرگ و تیم‌هایی برای نگهداری و عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد هم می‌تواند به رفع معضل کمک کند چرا که با انتقال آنها به کمپ در استان البرز، خیلی نظارت بر عقیم‌سازی و نگهداری آنها نداریم و نمی‌دانیم پس از انتقال چه اتفاقی می‌افتد.

سگ برای انسان و حیات وحش آسیب‌زاست

امید رحمانی رئیس اداره محیط زیست شهرستان آبیک در گفت وگو با خبرنگار فارس در قزوین  اظهار می‌کند: سگ گونه مهاجم است و با جفت‌گیری با شغال، روباه و گرگ تغییر گونه مهاجم می‌دهد، زمانی که سگ با گرگ جفت‌گیری می‌کند تبدیل به گرگاس می‌شود یعنی خصلت درندگی گرگ را پیدا می‌کند و دیگر از انسان نمی‌ترسد و ممکن است با سگ اشتباه گرفته شود؛ همان طور که می‌دانیم منبع اصلی بیماری هاری، گونه سگ‌سانان است که از روباه، شغال و راسو به سگ و یا بالعکس منتقل می‌شود که اگر به انسان سرایت کند بسیار خطرناک است چرا که احتمال سرایت هاری بسیار بالاست و هیچ درمانی ندارد و برای بزرگسالان و کودکان مرگ‌آفرین است.

وی با اشاره به تاثیر روی گونه‌های حیات وحش معتقد است، زمانی که سگ گرسنه باشد به عنوان گونه مهاجم برای تامین غذا به گونه‌های حیات وحش همچون کل بز کوهی حمله می‌کند و موجب لطمه زدن به محیط زیست و آسیب به حیات وحش می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه تا زمانی که مدیریت پسماند در روستاها و شهرها به درستی صورت نگیرد، جایگاه‌های زباله مناسب نباشد و به موقع تخلیه نشوند و شرایط غذایی برای سگ‌های ولگرد و بلاصاحب توسط مردم فراهم باشد که فرهنگ غذا دادن مردم کار درستی هم نیست نزدیک جوامع شهری شده و به راحتی زاد و ولد می‌کنند و بر جمعیت آنها هم افزوده می‌شود و نمی‌شود با آنها برخورد کرد. این حیوان سالانه دو مرتبه زاد و ولد و هر بار 5 تا 6 توله تولید می‌شود و با رشد تصاعدی این حیوان شاهد تعداد بسیاری از این گونه مهاجم هستیم که نیازمند مدیریت صحیح از سوی شهرداران، بخشداران و دهیاران هستیم.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک بهترین راهکار جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های ولگرد را پلاک‌گذاری و واکسینه کردن آنها ذکر و می‌گوید: سگ‌هایی که سالم و قابل استفاده هستند و می‌شود در محیط رهاسازی کرد نیاز است عقیم‌سازی شوند و به تعداد خاصی رها شوند یعنی پس از عقیم‌سازی و پلاک‌گذاری به عنوان سگ نگهبان به باغبانان، صاحبان کارخانه‌ها و غیره تحویل داده شوند.

طبق بیان رحمانی؛ سلامت و بهداشت مردم باید در اولویت کاری مدیریت شهری و روستایی قرار گیرد و جمع‌آوری سگ‌های ولگرد هم باید به نحو احسن مدیریت و اجرایی شود تا پیامدهای سوء ناشی از حضور آنان اعم از خطرآفرین بودن برای انسان و انتشار بیماری‌ها دامنگیر مردم نشود.

البته برخی مسئولان این مطلب را هم بیان کردند که احتمال اینکه با ماشین از شهرهای دیگر سگها را در شهر آبیک رهاسازی می کنند وجود دارد و بعید هم نیست که این مهم در جای خود قابل تامل است و پیامدهای خود را به همراه دارد.

انتظار می رود با همفکری و تدبیر مناسب مسئولان شهرستان آبیک و ارائه راهکارهای لازم برای سامان بخشی به وضعیت سگهای ولگرد و جمع آوری آنها اقدامات لازم صورت گیرد تا شاهد وقوع اتفاقات ناگوار  و داستان نوشدارو پس از مرگ سهراب نباشیم.

گزارش از هاجر عبدالهی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قزوین آبیک سگ های ولگرد برای جمع آوری سگ های ولگرد جمع آوری سگهای ولگرد سگ های ولگرد شهرستان آبیک شهرداری آبیک شهرهای دیگر گونه مهاجم جمع آوری عقیم سازی زنده گیری حیات وحش شهر آبیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۵۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست

ایسنا/همدان معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان اعلام کرد: در شهرستان‌های رزن، فامنین، بهار و کبودراهنگ بحث کشت‌های زیرپلاستیک خیلی شایع است، به طوری‌که بعد از برداشت محصول، کیسه‌های پلاستیکی جمع‌آوری نشده و زیر نور آفتاب رها شده و آلودگی زیست‌محیطی ایجاد می‌کنند.

سیدعادل عربی در نشست تخصصی ایسنا با موضوع «بررسی عوامل تهدیدکننده زمین در استان همدان»، با اشاره به لزوم مشارکت مردم در حفظ محیط زیست اظهار کرد: مبحث پسماندهای پلاستیکی در استان همدان جدی است، به طوری‌که یکی از مشکلات حوزه پسماند در استان انتشار کیسه‌های پلاستیکی در طبیعت و به ویژه حاشیه راه‌های مواصلاتی و رودخانه‌هاست.

وی با بیان اینکه در این حوزه قانون داریم اما متأسفانه بخشی از قانون بنا به دلایل متعدد اجرا نمی‌شود، تصریح کرد: تاکنون رویکرد ما در مدیریت پسماندهای پلاستیکی، مشارکتی با مردم و دستگاه‌های مختلف بوده است تا از طریق اجرای برنامه‌هایی چون پاکسازی نمادین به سمت فرهنگ‌سازی برویم اما به این نتیجه رسیده‌ایم که باید به سمت اجرای درست قانون حرکت کنیم.

عربی با تأکید بر اینکه فرهنگ‌سازی جواب می‌دهد اما کافی نیست و قاعدتاً نمی‌شود اصل قانون را رها و تنها به سمت فرهنگ‌سازی حرکت کرد، یادآور شد: به عنوان مثال ماده ۷ قانون مدیریت پسماندهای شهری اشاره می‌کند شهرداری‌ها موظف هستند هم پسماند محدوده شهری و هم پسماند حریم شهر را مدیریت کنند اما در حال حاضر تنها محدوده شهری مدیریت می‌شود و حریم شهر رها شده است.

شهرداری‌ها موظف هستند هم پسماند محدوده شهری و هم پسماند حریم شهر را مدیریت کنند اما در حال حاضر تنها محدوده شهری مدیریت می‌شود و حریم شهر رها شده است

وی ادامه داد: مدیریت پسماندهای خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها نیز با بخشداری‌هاست که اجرا نمی‌شود و استدلالشان این است که بودجه و تشکیلات لازم را نداریم و ما ارگان حاکمیتی هستیم اما استدلال سازمان حفاظت محیط زیست هم این است اگر مشکل دارید به سمت ایجاد تشکیلات و تأمین بودجه بروید و یا اینکه قانون را اصلاح کنید، در واقع باید اجرای این بخش از قانون مشخص شود.

جمع‌آوری روزانه ۲۰ تن صرفاً کیسه‌های پلاستیکی در همدان

وی در ادامه بیان کرد: در شهر همدان روزانه ۲۰ تن صرفاً کیسه‌های پلاستیکی و در کل استان ۵۰ تن جمع‌آوری می‌شود. پلاستیک نرخ و ارزش بازیافت بسیار پایینی دارد و نرخ تجزیه‌اش بسیار طولانی است، به طوری‌که از ۳۰۰ تا ۹۰۰ سال زمان تجزیه پلاستیک در طبیعت ذکر شده است.

عربی با اشاره به اینکه نرخ تولید پسماند عادی ۱۵۰۰ تن در روز است، سرانه تولید پسماند شهری را ۸۰۰ گرم و پسماند روستایی را ۵۰۰ گرم در روز دانست و افزود: در استان همدان روزانه ۷.۵ تن پسماند پزشکی تولید می‌شود که ۳.۵ تن پسماند عفونی، تیز و برنده است که در استان مدیریت و بی‌خطرسازی شده سپس وارد سایت‌های پسماند شهری می‌شود.

وی اضافه کرد: سالانه ۶۳۷ هزار و ۷۸۰ تن پسماند صنعتی در سطح استان تولید می‌شود که بخش ویژه و خطرناک آن به طور مستمر به مراکز مجاز کشوری تحت نظارت اداره‌کل محیط زیست استان انتقال می‌یابد در ضمن ۳۳۸۵ تن پسماند کشاورزی نیز در سال تولید می‌شود که بخش ویژه و خطرناک آن نظیر سموم، آفت‌کش‌ها یا آفت‌کش‌های تاریخ مصرف گذشته به مراکز مجاز کشوری منتقل می‌شوند.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: در شهرستان‌های رزن، فامنین، بهار و کبودراهنگ بحث کشت‌های زیرپلاستیک خیلی شایع است به طوری‌که این نوع کشت، شرایط گلخانه‌ای را در ابعاد کوچک برای کشت محصولاتی که نیاز به آب دارند، ایجاد و در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کند و کار بسیار خوبی است، اما وقتی محصول برداشت می‌شود کیسه‌های پلاستیکی جمع‌آوری نشده و زیر نور آفتاب رها شده و آلودگی زیست‌محیطی ایجاد می‌کنند و این اتفاق، عمدتاً در زمین‌های کشاورزی اجاره‌ای رخ می‌دهد چراکه صاحب زمین به هیچ وجه چنین کاری نمی‌کند و دلش به حال زمینش می‌سوزد اما وقتی دست مستأجر باشد او پس از جمع‌آوری محصولش زمین را به حال خود رها می‌سازد.

در شهرستان‌های رزن، فامنین، بهار و کبودراهنگ بحث کشت‌های زیرپلاستیک خیلی شایع است و عمدتاً در زمین‌های کشاورزی اجاره‌ای رخ می‌دهد

مهمترین معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در رزن است

وی افزود: در قانون و در آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی آمده است که سازمان جهادکشاورزی باید در گام نخست با اقدامات ترویجی و آموزشی این موضوع را حل کند و اگر چنین نکرد به سراغ آیین‌نامه‌های قانونی می‌رویم و باید به سمت اقدامات قضایی حرکت کنیم که این‌کار را هم کرده‌ایم، به طوری‌که مهمترین معضل و عمده اقدامات قضایی انجام شده در این زمینه در شهرستان رزن است البته فامنین، کبودراهنگ و بهار هم درگیرش هستند.

عربی با اشاره به آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی و تصویب آن در سال ۱۴۰۱ مطرح کرد: کشور ما هم مثل سایر کشورها درگیر مسأله پسماند کیسه‌های پلاستیکی است، در بسیاری از کشورها تولید کسیه‌های پلاستیکی ممنوع شده، در بعضی از کشورها مالیات برایش درنظر گرفته‌اند و برخی کشورها هم تولید دسته‌ای از پسماندهای پلاستیکی را ممنوع کرده‌اند بنابراین ما هم برای اینکه از این موضوع عقب نمانیم، آیین‌نامه‌ای با عنوان «کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی» را به تصویب رساندیم که هم ممنوعیت‌ها در آن قید شده و هم اقدامات آموزشی. صداوسیما هم باید برای آموزش و تنویر افکار عمومی وارد شود و از تبلیغ کالاهای حاوی پلاستیک اجتناب کند.

وی با بیان اینکه ماده ۱۰ آیین‌نامه هم دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش را مکلف کرده است که در این حوزه اطلاع‌رسانی کنند که نشست ایسنا در راستای این اقدام به شمار می‌آید، اظهار کرد: این آیین‌نامه در حال اجراست و امسال ممنوعیت عدم توزیع کیسه‌های پلاستیکی زیر ۲۵ میکرون به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و در ادامه ممنوعیت تولید این کیسه‌ها به اداره‌کل صمت ابلاغ شده است و از سازمان جهادکشاورزی خواسته‌ایم میزان اراضی زیرکشت پلاستیک و برنامه‌اش برای کاهش آثار زیان‌بار پلاستیک‌های باقیمانده در اراضی را گزارش دهد.

عربی با اشاره به اینکه پلاستیک‌هایی که در حال حاضر در فروشگاه‌ها توزیع می‌شود، ضخیم هستند و فعلاً طرح با ممنوعیت عرضه پلاستیک‌های زیر ۲۵ میکرون که مصداق آن کیسه‌ فریزر است، آغاز شده، مطرح کرد: تولید کسیه‌های زیست تجزیه‌پذیر هم یکی از راهکارهای جایگزین است که سریع تجزیه شده و به دی‌اکسیدکربن و آب تبدیل می‌شود و تکنولوژی آن در استان همدان وجود دارد منتها چون تکلیف قانونی نیست، یکی راحت‌ترین کارها این است که تولیدکننده به سمت تولید کسیه‌های مرسوم می‌رود. هر چند پیش‌بینی می‌شود در آینده به سمت ممنوعیت‌های بیشتر برویم و یا اعمال مالیات بر کیسه‌های پلاستیکی را خواهیم داشت تا مصرف‌کننده در ازای دریافتش بهایی بپردازد.

پارسال ۳۶۰۰ تن پسماند ویژه به خارج از استان انتقال یافت

وی با اعلام اینکه سال گذشته در حدود ۳۶۰۰ تن پسماند ویژه را به خارج از استان فرستادیم، در واقع واحد صنعتی الزام شد که انتقال دهد چراکه این نوع پسماند خاصیت شیمیایی، خورندگی، سمیت، بیماری‌زایی و یا انفجاری دارد، مطرح کرد: عمده این پسماند مربوط به یکی از واحدهای صنعتی بزرگ استان بود که تخلفی در حوزه مدیریت پسماند انجام داده بود به طوری‌که حدود ۱۶۰۰ تن تنها مربوط به این واحد بود که لجن‌های نفتی‌اش را درون واحد پنهان و در زمین خاک کرده بود.

یک واحد صنعتی بزرگ در استان با تخلف در حوزه مدیریت پسماند، حدود ۱۶۰۰ تن لجن نفتی در درون واحدش پنهان و در زمین خاک کرده بود

عربی با اشاره به صدور ۱۵۰ اخطاریه برای اشخاص مختلف و ارجاع ۲۵ مورد به دادگاه‌های شهرستان طی سال گذشته بیان کرد: مکاتباتی هم با بازرسی و دادستانی درباره ترک‌فعل برخی از نهادها و دستگاه‌های استان در زمینه قانون مدیریت پسماند داشتیم، چراکه محیط زیست ناظر مدیریت پسماند است و اگر اعلام نکند سازمان زیرسوال می‌رود.

وی در زمینه ناحیه‌بندی مدیریت پسماند در سطح استان نیز توضیح داد: سال ۹۴ دو ناحیه یکی مرکز و شمال با مسئولیت شهرداری همدان و دیگر در جنوب با مسئولیت شهرداری ملایر در استان برای مدیریت پسماندهای عادی معرفی شد؛ ناحیه مرکز به طور کامل فعال است اما در ناحیه جنوب اتفاقاتی افتاد و محل عوض شد و مسئولش شهرداری ملایر است.

محل ناحیه جنوب مدیریت پسماند تا پایان خرداد مشخص می‌شود

عربی با اشاره به اینکه در حال حاضر هر شهر خودش پسماندها را جمع‌آوری می‌کند و بر روی همان سایت‌ها هم نظارت انجام می‌شود اما به دنبال تجمیع پسماندها هستیم، ادامه داد: با توجه به اینکه در ناحیه جنوب در زمینه تأمین زمین به مشکل برخوردیم، ناچار شدیم محل را تغییر دهیم و شهرداری ملایر موظف شده تا پایان خردادماه سال‌جاری محل جدید را معرفی کند و کارهایش را انجام دهد.

ایجاد یک ناحیه جدید به نام شمال شرقی

وی به ایجاد یک ناحیه جدید به منظور مدیریت پسماند اشاره کرد و افزود: ناحیه سوم در شمال شرقی واقع شده و شهرستان‌های کبودراهنگ، رزن، درگزین و فامنین را پوشش خواهد داد، کارهایش انجام شده و مطالعاتش پایان یافته و به سمت تأیید مکان می‌رویم، به طوری‌که در هفته جاری به سمتی می‌رویم که یک گزینه را نهایی کنیم و شهرداران  وارد کار شوند.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان با اشاره به اینکه هدف از ایجاد نواحی مدیریت پسماند، کاهش سایت‌های زباله‌های شهری و روستایی و ایجاد انگیزه برای انجام کارهای اقتصادی است به طوری‌که می‌توان از پسماند، انرژی استحصال کرد، گفت: شهرداری همدان در حال مطالعه طرحی برای استحصال انرژی از گاز متان در سایت پسماند شهرداری همدان است و به تازگی برای مدیریت شیرابه‌ها، لاگن‌های مدیریت شیرابه سایت زباله را افتتاح کرد، چراکه در سایت پسماند در مدیریت شیرابه وضعیت نامطلوب داشتیم و در حال حاضر بهتر مدیریت می‌شود البته نه عالی اما از قبل بهتر است.

شهرداری به تازگی برای مدیریت شیرابه‌ها، لاگن‌های مدیریت شیرابه سایت زباله را افتتاح کرد، چراکه در سایت پسماند در مدیریت شیرابه وضعیت نامطلوب داشتیم

معضل شیرابه در سایت پسماند همدان

وی با بیان اینکه به ازای هر تن پسماند تر در حدود ۱۰۰ لیتر شیرابه تولید می‌شود البته عدد ثابتی نیست و به خیلی از موضوعات مربوط است، ادامه داد: در پسماندهای روستایی شیرابه کم داریم چراکه بیشتر پسماندهای تر توسط دام‌ها و پرندگانشان مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در شهرها سایت‌های زباله شهری پسماندهای تر زیادی داشته و قاعدتاً شیرابه زیادی دارند، به طوری‌که این موضوع در سایت پسماند شهر همدان به معضلی تبدیل شده است که به ناچار سه لاگن بزرگ رُسی، نفوذناپذیر و ایزوله ایجاد کرده‌اند تا پس از تجمیع شیرابه‌ها به روش ساده تبخیری، کم کم بخار شوند.

عربی در پایان، در زمینه فرسایش بادی خاک نیز اعلام کرد: براساس مطالعاتی که دبیرخانه ستاد ملی مقابله با پدیده گردوغبار انجام داده، ۴۸ هزار و ۸۰۰ هکتار کانون مولد گردوغبار در کبودراهنگ، فامنین و همدان در بخش قهاوند شناسایی شده که بخشی در اراضی کشاورزی بوده و بخشی در اراضی ملی است که در این اراضی منابع طبیعی روی تثبیت آن اراضی با گیاهان مقاوم به شوری و خشکی خاک کار می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معضل دزدی از قطار‌ها در آمریکا + فیلم
  • جمع‌آوری ۱۵۰ سگ بدون صاحب از سطح نصیرشهر
  • شهرداری اصفهان نسبت به کنترل سگ‌های ولگرد اقدام کند
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • کرج برای نگهداری از سگ‌های بلاصاحب جای کافی ندارد
  • معضل کانال‌های فاضلاب رو باز در مسجد سلیمان استان خوزستان
  • ‌۱۷۰ میلیارد ریال، هزینه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بر دوش شهرداری گرگان
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد
  • ‌آبگرفتگی معابر فولادشهر، معضل پس از باران